Všechno o čem dokážete snít, můžete mít!

Recenze - Džínový deník

2. února 2013 v 17:25 | Fearnie |  Recenze
  • Název:Džínový deník
  • Série:Džínový deník
  • Díl: 1.
  • Autor: Zuzana Šuláková
  • Datum vydání: 5.9.2012
  • Počet stran: 290

Číst cizí deníky se sice nemá, ale ona je to taková zábava… Patnáctiletá Paula nás nechává nahlédnout do svého nejintimnějšího soukromí - seznámí nás se svými přáteli, s rodinou, svěří nám své obavy z nástupu na novou školu, popíše roztržky s kamarádkami a spolužačkami, ale hlavně se detailně zabývá záhadami klukovských citů. Kdo se v nich má vyznat?

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!

Jaký je vlastně můj názor? Knížku jsem měla půjčenou z knihovny a na první pohled mě zaujala obálka. Je nádherná! Dále se mi líbilo, že je to psáno formou deníku a ještě k tomu patnáctileté holky. Tohle téma (nástup na střední školu) je mi blízké a v září mě to také čeká.

Líbilo se mi, že i když Paula odešla na jinou školu, se svou nejlepší kamarádkou se dále stýkala a sdělovala jí své novinky.
V nové třídě si našla spoustu kamarádek. Neuzavřela se do sebe, ale otevřela se pro ně. Mimo to se bavila i s hodně klukama.

Na knize mi trochu vadí počet vztahů. Je to něco jako obří pavoučí síť. Vlastně s tamtím se baví, ten se jí líbí, ten zase ne atd. Prostě spousta vztahů. Hodně se to i střídá - láska, nenávist, přátelství, ignorace...

Ale nejvíce se mi líbí závěr, kdy to vlastně končí Valentýnem. Nakonec skončí se svým vysněným klukem a s novou školou je naprosto spokojená.

Momentálně u nás je přeložen jenom jeden díl, ale já si počkám na další dva. Tuto knihu moc doporučuju a klidně bych si ji přečetla znova.


Dávám jí 3 body / 5 bodů. !


ps.: Tohle je moje první knižní recenze na blogu, prosím berte ohledy. Jak se vám líbí? Četli jste? Nebo si ji přečtete?
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Líbí se vám tady?

ano!
ne!

Komentáře

1 Ana "Knihofil18" Syringa Ana "Knihofil18" Syringa | Web | 2. února 2013 v 18:12 | Reagovat

Čítala som. S tou sériou to mám trochu netradične - najprv som začala druhou časťou, potom prvú a nakoniec tretiu. :D Priemerná kniha na dovolenkové obdobie, príjemná oddychovka. Vo všetkom s tebou súhlasím. :)

2 Midnight Midnight | Web | 2. února 2013 v 19:54 | Reagovat

Já tyhle knížky už moc ráda nemám protože většinou jsou moc krátké a tak nějak mě nebaví. :D Takže je vyloženě čtu už když jsem naprosto zoufalá a k jiný knížce se nemám jak dostat. (taky jsem četla na táboře stmívání jenom kvůli tomu že to bylo tlustý a všechny svoje knížky jsem už přečetla upřímně mám stmívání doma jenom kvůli tomu že mají hezkou obálku a hodí se mi do pokoje) xD

3 Kristýna Kaderová Kristýna Kaderová | E-mail | Web | 3. února 2013 v 9:56 | Reagovat

Recenze se mi líbí. Knížka mě zaujala, když na ní narazím, tak si je přečtu.
Dále se ti chci omluvit, že jsem dlouho nereagovala na tvou otázku, ale pokaždý, když jsem šla na tenhle blog, tak se mi hrozně sekal počítač, asi kvůli novýmu vzhledu, ale teď už je to v pohodě, takže ti můžu odpovědět. Pokud máš pořád zájem být mým SB, tak budu moc ráda. Takže mi dej vědě :) A ještě jednou se omlouvám.

4 Vera Vera | Web | 3. února 2013 v 18:10 | Reagovat

Knížka vypadá zajímavě :) to určitě, jenom podobný styl nečtu, protože...mám raději jiné žánry a navíc...mě na podobných knihách docela štve, že (VŽDYCKY) hlavní hrdinka skončí se svojí vysněnou láskou...(říkej si, že nemám smysl pro romantiku, ale tohle mi na knížkách hrozně vadí..:D)
Tím, ale nechci knížku kritizovat, nečetla jsem ji, neznám okolnosti a tak :)

5 ღ ღ ღSára-Sbéčkoღ ღ ღ ღ ღ ღSára-Sbéčkoღ ღ ღ | E-mail | Web | 3. února 2013 v 19:41 | Reagovat

Nečetla jsem, ale vypadá zajímavě, možná až přečtu svou horu, přečtu si jí.

6 lilliinka lilliinka | E-mail | Web | 4. února 2013 v 10:51 | Reagovat

Na to, že je to první recenze je to pěkně napsáno. rozepsala ses o svých dojmech, o svých záporných i kladných zážitků. Rozhodně to člověka zaujme v dobrém slova smylu, tak, že by si knížku rád půjčil nebo třeba přečetl.
I když jí neznám, ta tvoje recenze vzbudila jakýsi zájem, což je účel:)

7 Surynka Surynka | Web | 9. února 2013 v 23:58 | Reagovat

Přechod na střední školu mám za sebou, první půlrok tam se povedl. Kniha by obsahově mohla bejt podobná tomu, jak sjem to prožívala já, ale ais si ji nepřečtu, tohle není můj žánr.
S tou obrovskou pavučinou: Tak to ale je.  Všude a vždy. Kdybych měla vytvořit "vztahovou mapu" JENOM vzájemných vztahů v naší třídě, byl by v tom pořádný zmatek, zvlášť kdybych to psala podrobně. Řekla bych /podle tvojí recenze), že je to opravdu dobře popsané. Z pohledu 15 leté holky a popsané skutečným pohledem na věc, včetně realistického pohledu na střední školy a vztahy. :)

8 G. Hammerlik G. Hammerlik | Web | 18. března 2013 v 19:39 | Reagovat

Hééj, klasika. Máte krajšiu obálku, závidím vám ju! :D
A ten spletenec...bol fajn. Páčil sa mi. Samozrejme.
Druhý diel je však oveľa lepší (a tretí sa nevyrovnal ani jednému...taký nadbytočný). x)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama